Onze service

Producten

Solarzon2050 levert een zeer breed en divers assortiment aan producten voor het opwekken van zonne-energie. Daarbij verzorgen wij ook het advies en de installatie van de oplossingen, volledig op maat en afgestemd op uw wensen. Samen met u zorgen we ervoor dat uw woning of bedrijfspand een bijdrage levert aan een schonere en duurzame wereld. We kijken daarbij nadrukkelijk naar de optimalisatie van het rendement van de producten die we adviseren en installeren, zodat u tevens bespaart op de energierekening.

Solarzon2050 levert onder andere zonnepanelen en omvormers, we werken daarbij merkonafhankelijk. Hierdoor kunnen we altijd de oplossing aanbieden die het beste aansluit op uw wensen.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, is een paneel dat met geïntegreerde cellen zonlicht opvangt en omzet in duurzame energie. PV (Photovoltaic Cell) staat voor deze manier van opvangen en transformeren van zonne-energie. Solarzon2050 levert panelen voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Het gros van onze panelen is gemaakt van silicium, wat bestaat uit twee lagen. Tussen de twee lagen wordt met behulp van zonlicht elektriciteit opgewekt. De manier waarop het silicium is verwerkt, bepaalt de kwaliteit van het paneel. We leveren hoofdzakelijk twee verschillende panelen: monokristallijne en polykristallijne.

De zonnecellen in monokristallijne panelen bevatten 1 kristal. Deze panelen bieden het hoogste rendement maar zijn duurder dan de polykristallijn variant. Monokristallijne panelen worden geadviseerd wanneer er relatief weinig ruimte op het dak beschikbaar is.

De zonnecellen in polykristallijne panelen bevatten meerdere grove kristallen. Deze panelen zijn voordeliger dan de monokristallijn variant, maar biedt een wat lager rendement. Hierdoor is dit paneel geschikt voor grotere oppervlakken/daken.

Omvormers

Een omvormer zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door het zonnepaneel (gelijkstroom) wordt omgezet naar wisselstroom of wisselspanning. Het teveel aan opgewekte energie wordt hierbij opgeslagen in accu’s of teruggegeven aan het net. Er zijn omvormers beschikbaar die stand-alone functioneren en omvormers die zijn aangesloten op het lichtnet. Een omvormer werkt altijd naar zijn maximale vermogen, zodat hij zoveel mogelijk energie uit de zonnecellen kan halen. Solarzon2050 levert meerdere netgekoppelde omvormer-oplossingen zoals paneel-omvormers, optimizer-systemen, string-omvormers en PV-centrale omvormers.

De supportpagina is er voor al uw technische vragen. Hier vindt u informatie voor uw PV systeem.